Marängrulle

lördag 16 augusti 2008

Beskrivning:

Det här receptet är ju bara "för" enkelt o "för" gott. Jag har smakat det med både jordgubbar och som här, blåbär, och tycker nog att den är liiite godare med färska jordgubbar.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

6

 

äggvitor

3

dl

strösocker

½ dl

marsanpulver för kokning

Fyllning:

dl

grädde 20 %

6

dl

bär, ex jordgubbar eller blåbär

Metoder/steg

  • Vispa äggvitorna hårt.
  • Rör ner strösocker och marsanpulver försiktigt i smeten.
  • Smörj ett bakplåtspapper väl och bred över marängsmeten.
  • Grädda i 175° i ca 20 minuter.
  • Låt kallna.
  • Vispa grädde som blandas med bären och rulla ihop.

vrig information

12 port

4,5 p/p

175° i 15 - 20 minuter

Omdmen