Vit chokladkladdkaka

söndag 03 maj 2009

Beskrivning:

Kan verkligen rekommenderas - kanongott!
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
200gvit choklad
200gsmör
3dlströsocker
dlvetemjöl
1tskvaniljsocker
4 ägg
2dlhallon

Metoder/steg

  • Låt chokladen och smöret smälta över vattenbad.
  • Låt svalna något.
  • Rör försiktigt ner de torra ingredienserna och rör ihop med choklad/smöret.
  • Tillsätt äggen ett i taget och rör till en jämn smet.
  • Häll smeten i en bröad form med avtagbar kant, ca 23 cm i diameter.
  • Tryck försiktigt ner hallonen jämt fördelat över kakan. (Frysta hallon behöver tina och rinna av ordentligt innan.)
  • Grädda mitt i ugnen i 175º i 30 – 35 minuter.
  • Låt kallna ordentligt, gärna i några timmar.
  • Servera med vaniljglass till.

vrig information

12 port

8 p/p

175º i 30 - 35 minuter

Omdmen