Filégratäng Finemang

måndag 27 april 2009

Beskrivning:

Enkelt att göra och väldigt gott! Kan förberedas i sen bara stoppas in i ugnen när gästerna kommer.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
600grfläskfilé
1tskflytande margarin
3-4krmsalt
  vitpeppar
  kött- och grillkrydda
4dlskuren purjolök
1pktbacon
 Sås:
4dlfraiche 8 %
½dlchilisås
1tskkinesisk soja
1tskcurry
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
 Till gratinering:
1dlriven ost, max 17 %
lite paprikapulver

Metoder/steg

  • Rensa fläskfilén från fett och hinnor.
  • Skär köttet i ca 2,5 cm tjocka skivor.
  • Platta ut dem med handen.
  • Stek filéerna i matfettet i en stekpanna.
  • Krydda.
  • Lägg ner purjolöken i slutet av stekningen av fläskfilén och låt fräsa med en liten stund.
  • Knaperstek bacon i bitar utan matfett i stekpanna, låt rinna av på ett hushållspapper.
  • Rör ihop ingredienserna till såsen i en kastrull och låt bli varmt.
  • Lägg purjolöken, fläskfilé och bacon i en låg vid och lättsmord ugnsfast form.
  • Häll över såsen.
  • Strö över riven ost och paprikapulver.
  • Gratinera i 225° i ca 25 minuter.
  • Täck över med folie mot slutet om rätten ser ut att bli för brunbränd.
  • Servera med ris och sallad.

vrig information

4 port

8,5 p/p

225° i 25 minuter

Omdmen