Bärpaj

tisdag 12 augusti 2008

Beskrivning:

En supergod och enkel paj att bjuda på när gäster kommer, servera med marsansås till så blir det extra mumsigt. Receptet passar till alla sorters bär, här med nyplockade blåbär.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
3dlvetemjöl
150grsmör
2mskströsocker
1mskvatten
½lbär
½dlströsocker
1mskpotatismjöl

Metoder/steg

  • Mät upp mjöl och socker i en skål.
  • Lägg i smöret och finfördela till en smulig massa.
  • Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter.
  • Nagga botten med en gaffel.
  • Låt stå i kylen ca 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 200° och förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
  • Fördela bären i pajskalet.
  • Blanda socker och potatismjöl försiktigt med bären.
  • Grädda pajen ca 25 – 30 minuter.
  • Servera med vaniljsås, grädde eller glass. Kan även göras som smulpaj.

vrig information

6 port

7,5 p/p

200° i 10 minuter + 25 - 30 minuter.

Omdmen