Skink- och spenatpaj

söndag 19 april 2009

Beskrivning:

Vansinnigt god paj med touch av vitlök.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
50grflytande margarin
2dlmjöl
½dlgrahamsmjöl
125grlätt kesella 1 %
2mskvatten
1krmsalt
 Fyllning:
250grkokt skinka
1pktfryst bladspenat (250 gr)
½tsksalt
1 vitlöksklyfta
2dlriven ost 10 %
3 ägg
3dllättmjölk
1nypamalen svartpeppar

Metoder/steg

  • Blanda till degen och låt den vila i kylskåp en halvtimme.
  • Bred ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
  • Förgrädda skalet i 7 minuter i 200°.
  • Tina spenaten i en kastrull och låt spenaten rinna av ordentligt i en sil.
  • Skär skinkan i tärningar eller strimlor.
  • Lägg spenaten i botten av det förgräddade pajskalet.
  • Strö på salt.
  • Lägg på skinka och ost.
  • Vispa samman ägg och mjölk, krydda med peppar och pressad vitlöksklyfta.
  • Häll över äggstanningen.
  • Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  • Servera pajen med en sallad av olika salladssorter, grovhackade valnötter och fransk dressing.

vrig information

6 port

6 p/p

200° i 7 + 30 minuter

Omdmen