Gratinerade färsbiffar

söndag 19 april 2009

Beskrivning:

Det här går verkligen hem hos vår familj. Enkel svensk husmanskost med mycket smak.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
½mskkapris
400grköttfärs
  salt
  vitpeppar
1 ägg
2mskpotatismjöl
1dlfinskuren purjolök
2dllättmjölk
8skivorbacon
1dlriven ost, 10 %
2 tomater

Metoder/steg

  • Låt kaprisen rinna av.
  • Arbeta färsen med salt och peppar.
  • Rör ner ägg och potatismjöl.
  • Hacka kaprisen mycket fint.
  • Blanda ner kapris och purjo i färsen.
  • Späd eftersom med mjölk tills färsen är smidig och lättarbetad.
  • Forma 8 avlånga biffar.
  • Vira en baconskiva runt varje biff.
  • Stek biffarna.
  • Skär tomaterna i klyftor och lägg ner dem mellan biffarna.
  • Strö över osten.
  • Gratinera i 225° i 10 minuter.

vrig information

4 port

7 p/p

225° i 10 minuter

Omdmen