Apelsinmarmelad

torsdag 16 april 2009

Beskrivning:

Inspirerad av härliga Liza så har jag äntligen gjort egen apelsinmarmelad :)

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1,2kgapelsiner
5dlvatten
1kgsyltsocker


Metoder/steg

  • Tvätta apelsinerna noga, dela dem i små bitar.
  • Mixa dem i matberedaren så det blir mindre bitar, lämplig för marmelad.
  • Blanda apelsinkrosset med vattnet i en stor gryta.
  • Koka upp och häll sedan ner syltsockret.
  • Rör om ordentligt så det blandas väl.
  • Låt koka kraftigt under 15 minuter, rör hela tiden.
  • Låt svalna i 15 minuter.
  • Häll upp på burkar.
  • Ställ svalt och mörkt.

vrig information


Omdmen