Fransk pärontårta

lördag 09 augusti 2008

Beskrivning:

Lite lyxigare variant på den klassiska kladdkakan.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
100grsmör
3dlströsocker
1tskvaniljsocker
4mskkakao
1krmsalt
dlmjöl
2 ägg
1brkkonserverade päron (420 gr)
  hackad mandel
  pärlsocker

Metoder/steg

  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Blanda alla torra ingredienser och rör ner äggen.
  • Blanda till sist ner det avsvalnade smöret.
  • Smörj och bröa en ugnsfast form med avtagbara kanter.
  • Skär päronen i klyftor.
  • Häll ner smeten i formen och tryck ut smeten i botten.
  • Tryck ner päronklyftorna i smeten.
  • Strö över mandel och pärlsocker efter egen smak.
  • Grädda i 35 – 40 minuter i nedre delen av ugnen.
  • Servera med lättvispad grädde.

vrig information

10 port

200° i 35-40 min

5,5 p/p

Omdmen