Gräddtårta

måndag 11 augusti 2008

Beskrivning:

Lättbakad och jättegod tårta som älskas av alla.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
3 ägg
3dlsocker
3dlmjöl
1dlvatten
tskbakpulver

 

Fyllning:

2dlrårörda jordgubbar
2dlmarsankräm
5dlgrädde 20 %

Metoder/steg

  • Vispa ägg och socker poröst.
  • Blanda i resten.
  • Häll smeten i en smord och bröad form.
  • Grädda i 175-200° i ca 30 minuter.
  • Låt svalna.
  • Dela tårtbotten så det blir tre delar.
  • Vispa grädden ordentligt.
  • Blanda marsankrämen med ca 1 dl av den vispade grädden och bred detta på det första (nedersta) lagret av tårtbotten.
  • Blanda de rårörda jordgubbarna med lika mycket grädde och fördela blandningen på det översta lagret.
  • Stryk grädde över tårtan så det täcker ordentligt.
  • Garnera med ex hallon eller jordgubbar.

vrig information

12 bitar

175-200° i ca 30 minuter

Omdmen