Tzatziki

söndag 22 mars 2009

Beskrivning:

Grekisk matlagning när den är som bäst - hur gott som helst :)
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
5dlturkisk eller grekiskt yoghurt
1 gurka
1tsksalt
  citronsaft
2tskolivolja
2stvitlöksklyftor
  citronpeppar

Metoder/steg

  • Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt stå minst en timme, gärna längre så att vasslen rinner av.
  • Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna.
  • Riv gurkan på den grova sidan på rivjärnet.
  • Lägg gurkan i ett durkslag eller i en sil och strö salt över.
  • Låt gurkan rinna av en bra stund, gärna en timme eller mer. Pressa ur all vätska som bildats.
  • Blanda yoghurt, pressad vitlök och olivoljan i en skål.
  • Tillsätt gurkan och smaka av med salt, citronsaft och gärna lite citronpeppar.
  • Låt dra en bra stund innan servering.
  • Serveras kallt till bl a grillat kött eller grekisk pytt-i-panna.

vrig information

6 port

7,5 p/p

Omdmen