Rödspätta med räkröra

söndag 22 mars 2009

Beskrivning:

En otroligt god fiskrätt - här serverad med kräftstjärtar istället för med räkor.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
600grrödspättafilé
2tskflytande margarin
2mskströbröd
  salt
  peppar
  dill
4dlskalade räkor

Röra:

2dlfraiche 8 %
1dlhackad gurka
2mskfinhackad purjolök
2-3klyftorhackat äpple
  citron
  salt
  peppar

Metoder/steg

  • Smält fettet i en fettsnål stekpanna.
  • Skölj rödspättefiléerna och vänd dem i en blandning av ströbröd, peppar och salt.
  • Stek dem gyllenbruna några minuter per sida.
  • Klipp över dill.
  • Röran:
  • Rör ihop fraiche med gurka, äpple, purjolök, citron och kryddor.
  • Lägg en ordentlig klick på varje fiskfilé tillsammans med de skalade räkorna.
  • Servera med potatis och gärna en blandsallad. 

vrig information

4 port

4 p/p

Omdmen