Grekisk pytt-i-panna

lördag 21 mars 2009

Beskrivning:

Fantastiskt gott!!! Tack supergulliga Maria för receptet OCH för middagen *kram*
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1 fläskfilé
5-7 potatisar
1 röd lök
½ grön paprika
½ röd paprika
2-3 tomater
100grfetaost
 Marinad:
1dlolja
2 vitlöksklyftor
1tsksambal oelek
2msksoya
¾tsksalt
½tsksvartpeppar
¼tskingefära

Metoder/steg

  • Blanda samman marinaden i en plastpåse.
  • Putsa och renskär fläskfilén. Skär den sedan i små bitar eller strimlor.
  • Lägg ner fläskfilén och låt marinera länge, helst över natten.
  • Skala och klyfta potatisen och låt den förkoka i saltat vatten i 3 – 5 minuter.
  • Smörj ugnens långpanna och lägg ner potatisen i den.
  • Skär paprikan och löken i klyftor och lägg över potatisen.
  • Skiva tomaterna och lägg över.
  • Lägg i fläskfilén och häll marinaden över allt.
  • Låt stå i ugnen i ca 200° i ca 20 minuter.
  • Ta ut långpannan och rör/vänd i maten.
  • Strö smulad fetaost över och ställ in i ytterligare 10 minuter.
  • Servera med tzatziki och kall limesås.

vrig information

4 - 6 port

3,5 p/p

200° i 30 minuter

Omdmen