Skink- och purjopaj

fredag 06 mars 2009

Beskrivning:

En paj som passar perfekt till fredagsmiddag.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
50grflytande margarin
2dlmjöl
½dlgrahamsmjöl
125grlätt kesella 1 %
2mskvatten
1krmsalt
 Fyllning:
200grrökt skinka
2 purjolökar
1msksmör
3 ägg
3dllättmjölk
2dlriven ost 10 %

Metoder/steg

  • Blanda till degen och låt den vila i kylskåp en halvtimme.
  • Bred ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
  • Förgrädda skalet i 7 minuter i 200°.
  • Skär skinkan i små tärningar.
  • Skölj och strimla purjolöken.
  • Fräs purjon mjuk i smör och låt den svalna.
  • Vispa samman ägg, mjölk och ost.
  • Fördela skinka och purjolök i formen.
  • Häll på äggblandningen.
  • Grädda i ugnen till äggstanningen stelnat och fått färg, ungefär 20 minuter.
  • Servera med sallad.

vrig information

6 port

6,5 p/p

200° i 7 + 20 minuter

Omdmen