Falska potatisbakelser

måndag 11 augusti 2008

Beskrivning:

Dessa tar lite tid att göra men vad gör väl det när de är hur goda som helst?

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
4stägg
dlsocker
dllättmjölk
200grsmält smör
6dlmjöl
1mskbakpulver
1mskvaniljsocker

 Fyllning:

200grsmör
2dlflorsocker
2tskvaniljsocker
4dlmarsankräm
200grmandelmassa


kakao


Metoder/steg

  • Vispa äggen pösigt.
  • Blanda alla övriga ingredienser.
  • Grädda i långpanna i 200° i 15 - 20 minuter.
  • Rör smör, florsocker, vaniljsocker pösigt.
  • Blanda fyllningen tillsammans med marsankrämen.
  • Bred krämen över den kalla kaka.
  • Frys kakan en stund.
  • Riv mandelmassan grovt över.
  • Sikta över med kakao.
  • Frys kakan en stund.
  • Skär i bitar och frys in.

vrig information

50 bitar

200° i 15 - 20 minuter

157 kcal/st

Omdmen