Italiensk pastagratäng

söndag 22 februari 2009

Beskrivning:

Snacka om lättlagat o väldigt gott. Så rackarns praktiskt med färdiga produkter att använda :) Hittade receptet i ICAs buffétidning o modifierade det ytterst lite.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
350grkassler
300grpasta
1brkkronärtskockshjärtan
6 marinerade vitlöksklyftor
6 inlagda soltorkade tomater
2 ägg
1förpKelda ostsås (400 ml)
1brkICA tomatsås (pastasås 420 gr)

Metoder/steg

  • Sätt på ugnen på 225°.
  • Koka pastan klara enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Skär kronärtskockorna i bitar, ca 4 bitar/kocka, skär vitlöken och soltorkade tomaterna i skivor.
  • Skär kasslern i 1½ cm stora tärningar.
  • Blanda samman allt med den färdigkokta pastan och lägg ner i en smord ugnsfast form.
  • Blanda ihop ostsåsen och tomatsåsen och knäck i äggen och rör ihop allt.
  • Häll såsen över och blanda ordentligt.
  • Gratinera i ugnen i 15 – 20 minuter.
  • Servera med en god sallad till.

vrig information

8 port

6 p/p

225° i 15 - 20 minuter

Omdmen