Brysselkex

onsdag 11 februari 2009

Beskrivning:

De här kakorna gjorde alltid min mamma när jag var liten. Då tyckte jag att det var tråkiga men nuförtiden älskar jag dem. (Till höger på bilden, till vänster schackrutor.)
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
200grsmör
1dlströsocker
2tskbakpulver
4½-5dlvetemjöl
 Garnering:
1dlströsocker
2drkaramellfärg

Metoder/steg

  • Blanda samman alla ingredienser.
  • Rulla degen i längder, ca 4 cm i diameter.
  • Färga strösocker med karamellfärg.
  • Rulla längderna i det färgade strösockret.
  • Lägg rullarna kallt ett tag.
  • Skär dem i 50 skivor.
  • Lägg på bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 10 minuter.

vrig information

50 st

1,5 p/p

175° i 10 minuter

Omdmen