Chili con carne

söndag 25 januari 2009

Beskrivning:

Jag gillar verkligen chili con carne - när jag var liten åt vi aldrig ris till utan bara som det var och ett gott vitt bröd till.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
600grköttfärs
8tskmargarin
800grvita bönor (konserv) ev mindre mängd
2
gula lökar
1
grön paprika
1
röd paprika
2
vitlöksklyftor
2brkkrossade tomater
2
buljongtärningar
4msksoja
4tskoregano
4tskchilipulver


Metoder/steg

  • Fräs köttfärsen i margarinet.
  • Tillsätt grovt skurna paprikabitar och hackad lök. Fräs allt några minuter.
  • Tillsätt tomatkross, pressad vitlök, buljong, soja och chili.
  • Låt allt koka under lock på svag värme i ca 20 minuter.
  • Lägg i de avrunna bönorna och låt dem koka med ca 5 minuter eller tills de blir riktigt varma.
  • Servera med kokt ris och sallad.

vrig information

8 port

4,5 p/p

Omdmen