Bonjourpaj

lördag 24 januari 2009

Beskrivning:

Kassler är ju en jättebra ingrediens i mat eftersom den är så pass salt och kryddad i sig själv.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
50grflytande margarin
2dlmjöl
½dlgrahamsmjöl
125grlätt kesella 1 %
2mskvatten
1krmsalt
 

Fyllning:

3dlriven ost, 10 %
7cmkassler
4dlfraiche
1pktbonjour vitlöksost, light
  svartpeppar

Metoder/steg

  • Blanda till degen och låt den vila i kylskåp en halvtimme. 
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
  • Förgrädda skalet i 7 minuter i 200°.
  • Strö ut hälften av osten i botten av pajen.
  • Strimla kasslern, blanda med fraiche och vitlöksost, smaka av med svartpeppar.
  • Bred ut blandningen i pajformen, strö över resten av osten.
  • Grädda pajen ca 30 minuter i mitten av ugnen tills fyllningen stelnat och fått färg.
  • Servera med en god sallad.

vrig information

6 port

8 p/p

200° i 7 + 30 minuter

Omdmen