Skinkpaj med soltorkade tomater

fredag 23 januari 2009

Beskrivning:

En jättegod paj! Här tillsammans med italiensk bulgursallad.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
50grflytande margarin
2dlmjöl
½dlgrahamsmjöl
125grlätt kesella 1 %
2mskvatten
1krmsalt
 Fyllning:
180grrökt skinka
35grsoltorkade tomater
1dlbasilikablad
2 ägg
2dllättmjölk
1krmsalt
1krmgrovmalen svartpeppar
½krmcayennepeppar
2dlprästost

Metoder/steg

  • Blötlägg tomaterna i 3 msk vatten i ca 30 minuter.
  • Blanda till degen och låt den vila i kylskåp en halvtimme.
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
  • Förgrädda skalet i 7 minuter i 200°.
  • Lägg skinkan, basilikabladen, riven ost och de soltorkade tomaterna i pajformen.
  • Vispa ihop ägg och mjölk.
  • Smaksätt med salt och kryddor.
  • Häll äggblandningen i pajformen över skinkan och den andra fyllningen.
  • Grädda pajen ca 30 minuter i mitten av ugnen tills fyllningen stelnat och fått färg.
  • Servera med en grönsallad och tomater. 

vrig information

6 port

6 p/p

200° i 7 + 30 minuter

Omdmen