Citronlax

fredag 23 januari 2009

Beskrivning:

Jag gillar fisk i olika former - speciellt lax... Det här receptet är både väldigt gott o otroligt enkelt att göra. Här tillsammans med gratinerat purjomos och en sallad.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
4skivorlaxfilé á 150gr
1tsksalt
1krmvitpeppar
2dlfraiche
½ citron
1tskljus fransk senap
1mskfinhackad dill

Metoder/steg

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Lägg laxbitarna på ett ugnssäkert fat.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Tvätta citronen väl och riv sedan ½ citronen på den fina sidan på rivjärnet.
  • Dela citronen på hälften och pressa en halvan.
  • Blanda fraiche med citronskal och saft, senap och dill.
  • Bred blandningen över laxbitarna. (Hit går det att förberedda, laxen kan mycket väl stå i kylen ett par timmar).
  • Stek laxen i mitten av ugnen i 15 - 20 minuter.
  • Servera med gratinerat purjomos och en god sallad.

vrig information

4 port

6,5 p/p

225° i 15 - 20 minuter

Omdmen