Toscakaka

torsdag 15 januari 2009

Beskrivning:

Fantastiskt gott och lättgjort!
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
100grsmör
3 ägg

 

2dlströsocker

 

dlvetemjöl

 

1tskbakpulver

 

      
 Toscaglasyr:
100grmandelspån
75grsmör
¾dlströsocker
1mskvetemjöl
1mskmjölk

Metoder/steg

  • Smält matfettet till kakan och låt det svalna.
  • Vispa ägg och socker riktigt ljust och poröst.
  • Rör ner vetemjöl som blandats med bakpulver
  • Rör ner det avsvalnade matfettet.
  • Häll formen i en smord och bröad form, med löstagbar kant.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i 25 minuter.
  • Lägg alla ingredienser till toscaglasyren i en kastrull.
  • Låt glasyren sjuda på svag värme under omrörning (den får inte koka för då sockrar den sig och fettet kryper ut).
  • Ta ut kakan och bred glasyren snabbt över den.
  • Ställ tillbaka kakan i ugnen fast ett steg högre upp och grädda ytterligare 15 minuter eller tills glasyren har fin färg.
  • Låt svalna i formen.
  • Lossa kakan med hjälp av en kniv.
  • Låt den kallna på galler.
  • Förvara kakan övertäckt, ex med en tallrik, på en sval plats.

vrig information

15 bitar

5 p/p

175° i 25 + 15 minuter

Omdmen