Hallongrottor

söndag 04 januari 2009

Beskrivning:

En mumsig småkaka som både ser god ut och verkligen är det.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
125grbords margarin
¾dlsocker
2dlmjöl
½dlpotatismjöl
2tskvaniljsocker
1tskbakpulver
 Fyllning:
½dlfast hallonsylt
  florsocker

Metoder/steg

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Rör rumsvarmt margarin och socker poröst.
  • Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver.
  • Rör ner det i margarinblandningen och arbeta ihop till en deg.
  • Forma degen till en längd och skär den i 24 bitar.
  • Rulla bitarna till kulor och lägg dem i små pappersformar.
  • Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en syltklick.
  • Ställ formarna på en plåt.
  • Grädda kakorna i mitten av ugnen, ca 10 – 12 minuter.
  • Sikta över lite florsocker när kakorna kallnat.

vrig information

24 st

1 p/p

200° i 10 - 12 minuter

Omdmen