Pressgurka

söndag 04 januari 2009

Beskrivning:

Passar jättebra till köttgrytor, köttfärsbiffar odyl. Det blir en otroligt bra smak med kombinationen av sockret och ättikan.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1
gurka


salt
1mskpersilja

 Ättikslag:

½dlättika 12 %
1dlströsocker
dlvatten
1nypavitpeppar


Metoder/steg

  • Skala ev gurkan, hyvla den tunt och salta lätt.
  • Lägg gurkan i press i 15 minuter, använd ex en tallrik som tyngd.
  • Häll av det spad som bildats.
  • Rör ättikslagen till sockret löst sig.
  • Lägg gurkan i en glasburk och lägg persilja över.
  • Slå lagen över.
  • Ställ svalt över natten.

vrig information


Omdmen