Gratinerad prästmos

torsdag 01 januari 2009

Beskrivning:

En jättegod och lite lyxigare variant på potatismos.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
6-7stmedelstora potatisar
150grpalsternacka
1dllättmjölk
2msksmör
2dlriven prästost
  salt
  svartpeppar

Metoder/steg

  • Skala och skär potatis och palsternacka i skivor.
  • Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 15 minuter.
  • Pressa rotsakerna i en potatispress
  • Tillsätt mjölken, smöret och hälften av prästosten.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Lägg allt i en smord ugnsfast form och strö resten av osten över.
  • Gratinera i 225° i ca 15 minuter.
  • Servera med en god sallad och ex örtbakad tournedos.

vrig information

4 port

4,5 p/p

225° i 15 minuter.

Omdmen