Digestivetårta

tisdag 30 december 2008

Beskrivning:

En otroligt god och säkert också väldigt onyttig efterrätt. Äts direkt efter den är iordninggjord för annars börjar den att rinna. Tack till min svägerska Maria för receptet.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
13 st digestivekex
75 gr smör
1,5 msk strösocker

 Fyllning:

1 brk kondenserad mjölk (kokt)
1   banan
3 dl hallon
dl grädde 20 %
    kakao

Metoder/steg

  • Koka den kondenserade mjölken i ett vattenbad i 3 - 4 timmar (obs öppna ej burken). Fyll på med mer vatten om det ångas bort och du ej använder lock ovanpå.
  • Förvara burken kylskåpet. Gör detta dagen innan så burken är ordentligt kall.
  • (Kokad burk med kondenserad mjölk klarar sig i kylskåpet i alla fall en månad, så koka två burkar om du vet att du ska göra en till tårta inom kort...)
  • Smält smöret.
  • Mixa digestivekexen med smöret och strösockret.
  • Tryck ut i en form med löstagbar kant och frys in.
  • Ta ut formen från frysen och bröd den kondenserade mjölken ovanpå.
  • Skär en banan i skivor och lägg över mjölken.
  • Strö hallon över bananen. Spara gärna några till garnering.
  • Vispa grädden och bred över hallonen.
  • Sikta kakao över och garnera gärna med lite fina hallon.

vrig information

10 port

Omdmen