Morfars grötdessert

söndag 28 december 2008

Beskrivning:

Den här goda efterrätten bjöd svärmor oss på julafton. Tror hon hittade receptet på ica's hemsida.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
500grfrysta hallon
5 gelantinblad
½dloutspädd hallonsaft
1dlvatten
1dlgrötris
9dllättmjölk
3mskströsocker
tskvaniljsocker
2dlgrädde 20 %

Metoder/steg

  • Lägg de frysta bären i en valfri form med flat botten (spara ev några till garnering). Blötlägg 2 av gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  • Blanda hallonsaften med vattnet i en kastrull och läggg i gelatinbladen.
  • Värm under omrörning tills gelatinet smält. Ta av kastrullen och låt svalna.
  • Häll blandningen i formen med bären. Ställ att stelna i kylen.
  • Låt risgrynen sakta koka mjuka i mjölken, minst 1 timme. Rör då och då.
  • Blötlägg de 3 återstående gelatinbladen. Rör ner dem i den varma gröten.
  • Smaksätt med strösocker och vaniljsocker. Låt gröten kallna. Hårdvispa grädden och blanda i den.
  • Häll grötblandningen över det stelnade hallongeléet och ställ in i kylskåpet ca 1 dygn.
  • Dekorera med lite vispad grädde och några lösa hallon.

vrig information

10 port

2,5 p/p

Omdmen