Inlagd sill

lördag 27 december 2008

Beskrivning:

Klassisk svensk inlagd sill när den är som bäst!
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
4storasillfiléer urvattnade på burk
dlvatten
1dlsocker
½dlättikssprit (12 %)
10 kryddpepparkorn
1 lagerblad
½ röd lök
1bitpurjolök

Metoder/steg

  • Koka upp vatten, socker, ättikssprit, krossade kryddpeppar och lagerblad.
  • Låt lagen kallna.
  • Skölj sillfiléerna och skär dem i bitar.
  • Skiva rödlök och purjolök.
  • Varva sillen med rödlök och purjolök i en burk.
  • Häll över lagen.
  • Låt stå minst 1 dygn i kylen.
  • Håller sig ca 2 veckor i kylen.

Omdmen