Bogbladsstek

fredag 26 december 2008

Beskrivning:

Jag gör ibland bogbladsstek (eller bogstek) efter min mammas recept o hela familjen tycker det är jättegott!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1st

bogbladsstek (ca 800 gr)

3msksmör
  kött- och grillkrydda
  salt
  vitpeppar
3-4dlvatten
dlmatlagningsgrädde
  maizenaredning

Metoder/steg

  • Ta bogbladsssteken direkt ur frysen och skölj den snabbt under rinnande vatten.
  • Krydda ordentligt runtom.
  • Lägg i en ugnsfast form.
  • Klicka smör ovanpå.
  • Stek i ugnen i ca 200° i drygt en timme, vänd gärna under tiden några gånger så att det blir en fin stekyta runtom.
  • Lägg nu steken i en kastrull.
  • Skölj ur formen med ca 3 – 4 dl vatten och häll det i kastrullen.
  • Låt puttra på spisen tills den är helt klar, ca 30 – 45 minuter.
  • Sila skyn och häll i en ny kastrull.
  • Låt koka upp med matlagningsgrädden.
  • Ta kastrullen från plattan och red av med lite maizenaredning.
  • Servera med en god potatisgratäng eller hasselbackspotatis. Gör likadant om du har en bogstek.

vrig information

6 port

5 p/p

200° i drygt en timme

Omdmen