Ugnsstekt fisk

fredag 26 december 2008

Beskrivning:

Min mamma gör så otroligt god ugnsstekt fisk *mums*. Naturligtvis smakar det ju godare om man själv fångat fisken...!
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1kgfisk (fryst, ex sik eller lax)
1dlsalt
  vatten
  ströbröd
  mjöl
  aromat
1 ägg
  smör
2dllättmjölk

Metoder/steg

  • Tina fisken i saltvatten: lägg fisken i en form, strö över saltet + vatten så det täcker fisken.
  • Dra av skinnet.
  • Vispa ägget med en gaffel, vänd fisken i ägget.
  • Blanda ströbröd, mjöl och aromat samt vänd fisken i det (spara det som blir över).
  • Lägg några smörklickar i en ugnsfast form, lägg i fisken samt några smörklickar ovanpå fisken.
  • Stek fisken i 200° i ca 1 timme.
  • Efter halva tiden: vänd på fisken och strö över ströbrödet som finns kvar.
  • Efter 50 minuter slås mjölken eller grädden över.
  • Servera med kokt potatis och ex kall romsås.

vrig information

4 port

4 p/p

200° i ca 1 timme

Omdmen