Thaikyckling med cashewnötter

fredag 26 december 2008

Beskrivning:

Med en smak av asien! Hemma tycker de att det här smakar lika bra som på restaurangerna i Thailand *inte illa*
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
75grcashewnötter
1 röd paprika
450grkycklingfilé
3mskjordnötsolja
4 vitlöksklyftor
2msksherry
3mskhoisinsås
2tsksesamolja
5-6 salladslökar

Metoder/steg

  • Hacka vitlöksklyftorna fint och salladslökarna (enbart det gröna) i 2½ cm stora bitar.
  • Värm upp wokpannan och tillsätt cashewnötterna. Stek nötterna på låg till medelhög värme i 1 – 2 minuter tills nötterna är gyllenbruna. Ta upp dem och ställ åt sidan så länge.
  • Halvera paprikan och ta bort kärnhuset.
  • Skär paprika och kycklingfiléerna i fingerlånga strimlor.
  • Värm upp wokpannan ordentligt, ringla i oljan och tillsätt vitlöken som får fräsa några sekunder.
  • Lägg i paprikan och kycklingen och stek under omrörning i 2 minuter.
  • Slå över sherryn och hoisinsåsen.
  • Fortsätt att steka tills kycklingen är mör och genomstekt och alla ingredienserna blivit vackert glänsande.
  • Rör ner sesamoljan, de rostade cashewnötterna och salladslöken.
  • Servera med genast med jasminris.

vrig information

4 port

8 p/p

15 minuter

Omdmen