Snoddas

söndag 10 augusti 2008

Beskrivning:

Ett klassiskt recept som fortfarande står sig väl än idag. Visas här i mitten av bilden.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
225grsmör
3 ägg
dlströsocker
3tskvaniljsocker
mskkakao
6 ¾dlvetemjöl
3tskbakpulver
2 ¼dllättmjölk
 Glasyr:
75gr smör
2mskkallt kaffe
1mskkakao
2tskvaniljsocker
dlflorsocker
 Garnering:
  

kokos

Metoder/steg

  • Smält matfettet och låt det svalna.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Blanda vaniljsocker, mjöl, siktad kakao och bakpulver.
  • Vänd ner blandningen i smeten omväxlande med mjölken och det smälta smöret.
  • Häll ut smeten i en smord och bröad långpanna, 30 x 40 cm.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i 15 minuter.
  • Låt kakan svalna.
  • Smält under tiden smöret till glasyren.
  • Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning, sikta gärna kakaon.
  • Bred glasyren på kakan.
  • Strö på rikligt med kokos.
  • Skär kakan i fyrkantiga bitar.

vrig information

42 st

3 p/p

175° i 15 minuter

Omdmen