Knäck

tisdag 25 november 2008

Beskrivning:

Vad är en jul utan knäck? Ingen... Jag och barnen gillar knäck bäst utan mandel. Men vill du ha mandel i så blandar du i det när knäcken är färdigkokt.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
2dlsirap
2dlsocker
3dlgrädde
50grsmör

Metoder/steg

  • Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
  • Låt koka under omrörning i ca 20 – 40 minuter.
  • Gör ett kolaprov genom att droppa lite av smeten i ett glas med kallt vatten. Om droppen stelnar så är knäcken klar. Flyter den ut måste du koka smeten lite till.
  • Häll smeten i en kanna så är det enklare att hälla upp den i knäckformar – använder du dig av ischokladformar så släpper knäcken enklare när du vill äta den.
  • Låt knäcken stelna och förvara sedan i kylen.

Omdmen