Chokladtryffel

tisdag 25 november 2008

Beskrivning:

Smakar ljuvligt - här smaksatt med bailey's.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
dlvispgrädde
1dlsocker
150grljus blockchoklad
150grmörk blockchoklad
50grmargarin

Metoder/steg

  • Koka upp grädden, låt koka kraftigt i ca 1 minut under vispning.
  • Tag kastrullen från värmen.
  • Tillsätt socker och chokladen (hackad i mindre bitar).
  • Vispa ner ”klickar” av rumstempererat smör (ger tryffeln fastare konsistens).
  • Smaksätt med antingen 1 msk konjak, rom eller likör, 1 tsk kanel, pulverkaffe eller rivet apelsinskal.
  • Rör till en jämn smet.
  • Häll upp i ischokladformar av metallfolie.
  • Låt stå kallt i minst 1 timme.
  • Förvaras i kylskåp.

vrig information

60 st

1 p/p

Omdmen