Chokladkola
tisdag 25 november 2008
Beskrivning:
En av TV-kocken Leila Lindholms kolarecept som hon visade i hennes julspecial 2007.
Ingredienser
Översikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
100 | gr | smör |
2 | dl | vispgrädde |
3 | dl | strösocker |
1 | dl | ljus sirap |
1 | tsk | vaniljsocker |
2 | msk | kakao |
Metoder/steg
- Smält först smöret i en vid tjockbottnad kastrull.
- Rör sedan ner vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker.
- Låt koka utan lock i ca 15 – 30 minuter.
- Rör om då och då.
- Gör ett kulprov för att veta när smeten är färdig.
- Smaksätt med kakaon.
- Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna.
- Klipp kolan i bitar och slå in den i smörpapper.
- Förvaras i kylskåp.
Övrig information
50 st
1,5 p/p
15 - 30 minuter