Falsk äppelkaka

söndag 10 augusti 2008

Beskrivning:

En mjukkaka med smak av äpplen, trots att det inte finns några äpplen i...
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
100grsmör
3dllättmjölk
1 ägg
3dlströsocker
7dlvetemjöl
4tskvaniljsocker
4tskbakpulver
 Fyllning:
150grsmör
2dlströsocker
3dlhavregryn
6tskkanel

Metoder/steg

  • Smält smöret till smeten.
  • Vispa ägg och strösocker till en porös smet.
  • Blanda ner övriga ingredienser till smeten.
  • Bred ut i smord och bröad långpanna.
  • Blanda ingredienserna till fyllningen, börja med att smälta smöret.
  • Klicka ut fyllningen över smeten.
  • Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 15 minuter.
  • Skär i rutor och njut.

vrig information

42 st

2,5 p/p

225° i ca 15 minuter

Omdmen