Borsjtj

lördag 22 november 2008

Beskrivning:

Eller rysk rödbetssoppa som den också kallas - smakar kanongott!
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
400grrödbetor
150grmorötter
100grpalsternackor
100grrotselleri
1 äpple
300grvitkål
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1dlsaltgurka
1mskolivolja
1 grönsaksbuljongtärning
lvatten
  salt
  peppar

Metoder/steg

  • Riv rödbetor, morötter, palsternackor, rotselleri och äpple grovt.
  • Strimla vitkålen fint och hacka den gula löken och vitlöken.
  • Hacka saltgurkan.
  • Fräs vitkål, lök och vitlök i olivolja i en rymlig kastrull i ett par minuter.
  • Tillsätt vatten, buljongtärning, saltgurka och resterande grönsaker.
  • Koka nu allt under lock på svag värme 20 – 30 minuter och smaka av med salt och peppar.
  • Servera soppan med en klick fraiche och gärna ett mörkt rågbröd med en skiva väl lagrad ost och paprika.
  • Gör du ett storkok av soppan kan du enkelt spara resterna och frysa in dem i portionsförpackningar.

vrig information

8 port

0 p/p

Omdmen