Julskinka med griljering

lördag 22 november 2008

Beskrivning:

Vad är en jul utan skinka på julbordet? Ingen alls...! Är du bekväm av dig köper du en färdigkokt skinka och gör bara griljeringen hemma.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1 skinka
Griljering:
1 ägg
1msksenap
1mskfransk senap
1msksocker
½dlströbröd

Metoder/steg

  • Spola av skinkan med kallt vatten. Låt eventuellt nät sitta kvar.
  • Stick i en köttermometer, se till att spetsen kommer i mitten av skinkan och att så mycket som möjligt av röret är i skinkan.
  • Lägg skinkan i en gryta och häll på vatten så att det täcker.
  • Låt koka upp och sjud sedan skinkan på svag värme tills termometern visar 70° för en saftig skinka eller 75° för en skinka med "klassisk skinksmak".
  • Skinkan kan också lindas in i ugnsfolie och läggas i en långpanna. Tillaga i nedre delen av ugnen i 175° till ovan nämnd temperatur.
  • Beräkna i båda fallen 45 min-1 tim per kilo skinka.
  • Låt skinkan vila ca 15 min innan nätet dras bort.
  • Lägg skinkan i en ugnssäker form.
  • Blanda samman ägg, de båda senapssorterna och socker.
  • Bred blandningen över skinkan och strö över ströbrödet.
  • Griljera skinkan mitt i ugnen i 225°, ca 15 min tills skinkan fått fin färg.
  • Låt skinkan kallna innan den skärs i tunna skivor och serveras på julbordet.
  • Bekvämt Alternativ
  • Blanda 1 äggula med 3 msk senap och 2 msk socker.
  • Pensla en färdigkokt skinka med blandningen och strö över 2-3 msk ströbröd. Griljera i 200°, tills skinkan fått fin färg.

vrig information

175° i 45 min - 1 timme per kilo skinka

alternativt

225° i 15 minuter (griljering)

alternativt

200° i 10 - 15 minuter (griljering för färdigkokt skinka)

Omdmen