Svartvinbärssaft

måndag 17 november 2008

Beskrivning:

En riktig klassiker som jag o mina barn älskar...
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
2lsvarta vinbär
6dlvatten
6dlströsocker, per liter avrunnen saft
1krmnatriumbensoat, per liter avrunnen saft

Metoder/steg

  • Koka upp vattnet i en rymlig gryta.
  • Lägg ner bären i vattnet och låt allt koka i 10 minuter.
  • Häll bärmassan i en silställning och låt självrinna i 30 minuter.
  • Mät upp saft och strösocker.
  • Koka upp saften och rör sedan ner sockret.
  • Ta bort grytan från plattan och skumma.
  • Tillsätt bensoat utrört i lite saft.
  • Fyll saften i rena varma flaskor.

Omdmen