Vit chokladcheescake

söndag 16 november 2008

Beskrivning:

VARNING! EJ fettsnålt, men ack sååå gott!
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
200grdigestivekex
100grsmör
100grvit blockchoklad
400grphiladelphiaost (ej light)
250grvaniljkesella
dlflorsocker
1mskvaniljsocker med äkta vanilj
3stägg
 Topping:
1stvaniljstång
4dlcreme fraiche (ej light)
  bär (ex hallon eller blåbär)

Metoder/steg

  • Värm ugnen till 175°.
  • Smula kexen och häll på smält smör.
  • Packa smulorna till en botten i en 24 cm form med löstagbar kant.
  • Grädda bottnen i ca 10 minuter.
  • Ta ut den och sänk ugnsvärmen till 150°.
  • Bryt sönder och smält den vita chokladen över vattenbad.
  • Vispa samman philadelphiaost, kesella och socker.
  • Rör ner den smälta vita blockchokladen och äggen.
  • Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter. Tårtan ska inte ta färg.
  • Ta ut och låt den kallna.
  • Till toppingen vispas creme fraiche med fröna från en urskrapad vaniljstång med elvisp så att den blir fast och bredbar. Bred den över kakan och dekorera ev med bär.

vrig information

12 port

10 p/p

175° i 10 minuter + 150° i 30 minuter

Omdmen