Vaniljpannacotta

söndag 19 oktober 2008

Beskrivning:

Ljuvligt!!
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
5dlvispgrädde
1tskvaniljsocker (el 1 vaniljstång)
½dlströsocker
3 gelantinblad

Metoder/steg

  • Lägg gelantinbladen i blöt.
  • Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön och vaniljstång i en kastrull om du använder dig av vaniljstång. Häll annars i vaniljsockret.
  • Häll på vispgrädde och tillsätt sockret.
  • Låt koka upp.
  • Rör om och låt puttra i 1 – 2 minuter.
  • Ta av kastrullen från plattan. (Grädden får EJ koka när du lägger ner gelantinbladen för då skär det sig). Lägg i gelantinbladen och rör om så de löser sig.
  • (Sila bort vaniljstången.)
  • Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen i minst 2 timmar så det stelnar.
  • Strö över tinade bär och servera genast.

vrig information

6 port

8,5 p/p

Omdmen