Köttfärsrullader

söndag 19 oktober 2008

Beskrivning:

Klassisk mat som alla gillar här hemma hos oss!
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Typ av maträtt
400grköttfärs
4mskströbröd
1mskpotatismjöl
1dlvatten
1 ägg
tsksalt
krmvitpeppar
  finhackad persilja
  katrinplommon
1 äpple

Metoder/steg

  • Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten.
  • Låt svälla tillsammans i ca 10 minuter.
  • Rör ner ägg, salt och vitpeppar.
  • Lägg i köttfärsen och blanda ordentligt.
  • Finhacka persiljan och blanda ner i köttfärsen.
  • Platta till köttfärssmeten på en blöt skärbräda i plast och skär i fyrkanter, ca 7x7 cm.
  • Lägg en äppelklyfta och ett halvt katrinplommon på varje köttfärs-fyrkant.
  • Rulla ihop och stek dem gyllenbruna i lite matfett i stekpannan tills de är klara.
  • Servera med kokt potatis, pressgurka, en klick lingonsylt och en god brun sås.

vrig information

6 port

3,5 p/p

Omdmen