Hot chili

lördag 09 augusti 2008

Beskrivning:

En otroligt smakrik och ganska stark sås som håller sig hela sommaren i kylskåpet. Gör gärna en dubbelsats när du ändå håller på. Tack Anders O för receptet - det är nu några år sedan jag fick det men gör det fortfarande varje sommar så jag har inför grillsäsongen!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
5
vitlöksklyftor
2
gula lökar
100grfärsk röd chili
4mskolja
dlketchup


Metoder/steg

  • Finhacka vitlöken och löken.
  • Dela och ta bort kärnorna ur chilin och hacka den fint. Använd handskar när du gör detta och undvik kontakt med ögonen!
  • Fräs löken och vitlöken på svag värme.
  • Tillsätt chilin och låt småkoka ca 15 minuter.
  • Häll över blandningen i en matberedare.
  • Tillsätt ketchupen och kör tills du får en slät konsistens.
  • Kyl ner såsen ordentligt innan du serverar den, annars blir den för stark.
  • Går att spara flera veckor i kylen.
  • Bjud till grillat.

vrig information

16 port

1 p/p

Omdmen