Äggstanning

lördag 18 oktober 2008

Beskrivning:

Ett klassiskt tillbehör till stekt korv. Mums!
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
dllättmjölk
4 ägg
1tsksalt

Metoder/steg

  • Koka upp mjölken, annars blir äggstanninggen lätt bubblig.
  • Sätt på ugnen på 175°.
  • Vispa upp äggen lätt, för kraftig vispning gör också äggstanningen blåsig.
  • Tillsätt den avsvalnade mjölken och saltet.
  • Häll smeten i en smord ugnsfast form.
  • Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen genom att ställa formen i en stekpanna eller långpanna och häll hett vatten i pannan (ej i den ugnsfasta formen).
  • Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter.
  • Servera äggstanningen till kokt potatis, spenatstuvning och stekt korv.

vrig information

4 port

2,5 p/p

175° i 30 minuter

Omdmen