Crepes med räkstuvning

lördag 18 oktober 2008

Beskrivning:

Helt fantastiskt gott! Passar lika bra som huvudrätt som en förrätt.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
dlvetemjöl
6dllättmjölk
3 ägg
1krmsalt
1mskmatfett till stekningen
1dlriven ost 10 % till gratineringen

Fyllning:

2msksmör
3mskvetemjöl
1dlmatlagningsgrädde
3dllättmjölk
½tsksalt
4mskhackad dill
150grskalade räkor

Metoder/steg

  • Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken till en slät smet.
  • Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt och vispa ihop.
  • Stek tunna pannkakor i matfettet i en stekpanna.
  • Smält smöret i en kastrull.
  • Häll i mjölet och rör om direkt.
  • Späd med vätskan och rör tills stuvningen är slät.
  • Låt sjuda på svag värme i 5 minuter så att stuvningen tjocknar.
  • Häll i räkorna och den hackade dillen.
  • Smaka av med salt.
  • Fördela fyllningen, ca 3 – 4 msk, på crepesen och rulla ihop.
  • Lägg dem i en smord form och strö över resten av osten.
  • Gratinera i 225° i ca 10 minuter.
  • Servera med en sallad.

vrig information

8 st

4,5 p/p

225° i ca 10 minuter

Omdmen