Bakad lax med rödbetor

lördag 18 oktober 2008

Beskrivning:

En härlig blandning med lax, rödbetor och keso. Smaskens!
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
600grpotatis
800grrödbetor
2msksmält smör
1tsksalt
4bitarskinn- och benfri laxfilé
1tsksalt
1krmsvartpeppar
1tskrosmarin
250grKeso fetaoliv

Metoder/steg

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Tvätta och klyfta potatisen.
  • Skala och klyfta rödbetorna.
  • Lägg dem på ett bakplåtspapper i en långpanna.
  • Häll över smör och salt.
  • Stek dem i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  • Lägg laxen på ett smort ugnssäkert fat.
  • Krydda med salt, peppar och rosmarin.
  • Ställ in fatet på ett galler ovanför grönsakerna i ugnen.
  • Stek i ytterligare ca 15 minuter.
  • Servera med Keso.

vrig information

4 port

6,5 p/p

225° i  10 minuter + 15 minuter

Omdmen