Honungschilisås

lördag 18 oktober 2008

Beskrivning:

En annorlunda sås men som smakar fantastiskt med en asiatisk touch!
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
3mskfinhackad schalottenlök
½mskfinhackad vitlök
1mskmajsolja
1tskmalen koriander
1-2 röda chilifrukter
½ citron eller 1 lime
1dlhonung
dlvatten
  salt

Metoder/steg

  • Fräs schalotten- och vitlöken i oljan ett par minuter under omrörning.
  • Tillsätt koriandern och fräs en stund till, utan att löken bränns.
  • Dela chilin, skrapa ur kärnorna. (Använd gärna handskar då det är väldigt svårt att tvätta bort chilin, undvik kontakt med ögonen.)
  • Finhacka chilin.
  • Pressa saften ur citronen eller limen.
  • Tillsätt chili, citronsaft, honung och vatten i lökfräset.
  • Koka upp, mixa ev såsen slät.
  • Sjud såsen tills den tjocknar.
  • Smaka av med salt och ev mer citronsaft.

vrig information

6 port

1,5 p/p

Omdmen