Ugnsbakade betor

lördag 18 oktober 2008

Beskrivning:

Supergott som tillbehör till varmrätten eller på buffébordet.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
500grrödbetor
1mskolja
1tsksalt (gärna havssalt)
50grpinjenötter
½krukaruccolasallad
 Ruccolaolja:
1mskfärskriven pepparrot
½krukaruccolasallad
2krmsalt
1dlmajs- eller rapsolja

Metoder/steg

  • Skölj och skala rödbetorna.
  • Skär rödbetorna i klyftor.
  • Pensla en liten långpanna med oljan.
  • Lägg i rödbetsklyftorna och strö över salt. Baka i 225º i ca 30 minuter.
  • Strö över pinjenötter och tillaga i ytterligare 10 minuter.
  • Servera tillsammans med ruccolaolja.

vrig information

6 port

1 p/p

225º i 30 minuter + 10 minuter

Omdmen