Hallon- och marängglass

söndag 21 september 2008

Beskrivning:

En otroligt lättgjord och god efterrätt som passar både stora och små.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
200grdjupfrysta hallon
5dlvispbar grädde 20 %
½dlflorsocker
2 äggulor
20stsmå maränger (ca 50 gr)
 Garnering:
200grdjupfrysta hallon

Metoder/steg

  • Tina hallonen till glassen.
  • Vispa grädden till ett fast skum.
  • Tillsätt hallon, florsockret och äggulorna.
  • Varva glassmeten och maränger i en avlång form.
  • Täck med plastfolie och låt stå i frysen i minst 5 timmar.
  • Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp glassen på ett fat eller servera direkt ur formen.
  • Garnera med halvtinade hallon.

vrig information

8 port

4,5 p/p

Omdmen