Smal smulpaj med äpplen

söndag 21 september 2008

Beskrivning:

Fantastiskt gott, precis som en äppelpaj brukar vara...!
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
Ingredienser:
dlhavregryn
dlvetemjöl
100grsmör
2mskströsocker
 Fyllning:
4-5stäpplen
½dlströsocker
  kanel

Metoder/steg

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Blanda samman havregryn, socker och smör till en deg.
  • Skala äpplena och dela den i 1½ cm stora bitar.
  • Lägg äppelbitarna i formen och strö över strösocker och kanel.
  • Fördela smuldegen över och grädda mitt i ugnen i ca 25 – 30 minuter.
  • Servera med marsansås eller vaniljvisp.

vrig information

6 port

4,5 p/p

225° i ca 25 – 30 minuter

Omdmen