Tjälknöl

söndag 21 september 2008

Beskrivning:

Jag gör alltid tjälknöl på en fin älgstek men det går lika bra med en nötstek. (Här längst fram till höger på bilden.) Tack till mamma o pappa för receptet.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

Ingredienser:

kgälgstek

 Saltlake:

1lvatten
dlsalt
1msksocker


Metoder/steg

  • Ta älgsteken direkt ur frysen och lägg på en folieklädd långpanna i ugn i 75° under natten i ca 10 timmar.
  • Blanda samman saltlaken och låt steken ligga i den i 5 timmar.
  • Skölj av den snabbt i rinnande vatten.
  • Klar att äta.
  • Servera gärna en god potatisgratäng till.

vrig information

10 port

3,5 p/p

75° i 10 timmar + 5 timmar i saltlake

Omdmen